nieuwbouw woningen haarlem

Nieuwbouw starterswoningen Haarlem

In de Zuiderpolder in Haarlem is de vraag naar woningen groot. Begrijpelijk, want dit gebied ligt zeer goed ten opzichte van de mooie binnenstad, maar is tevens goed ontsloten vanaf de uitvalswegen naar zowel Amsterdam als de duinen en het strand. Zeer geliefd ook onder de starters op de woningmarkt. Haarlem heeft de ambitie om de komende jaren fors te investeren in woningbouw. Met name sociale huur en het middensegment krijgen aandacht. Dit moet het mogelijk maken voor starters om zich hier te vestigen.

Archstudio heeft voor deze doelgroep een modulair bouwsysteem uitgewerkt. De meeste onderdelen van de woning, tot aan keuken en badkamer aan toe, worden geprefabriceerd. Met een stramienmaat van 4,5 meter en een diepte van 7,5 meter, worden de 2-laagse woningen ca. 60 m2 groot. In de toekomst kan de module nog worden uitgebreid met een 3e bouwlaag, waardoor er een goede ééngezinswoning ontstaat van 85 m2. In een vroeg stadium kan iedere woning naar wensen worden aangepast op gebied van indeling en gevelmaterialisatie.

Aandacht is er ook voor de duurzaamheid. Zo kunnen de woningen worden aangesloten op een warmtebron van restenergie (b.v. van een datacenter) en worden de daken voorzien van zonnepanelen. Door het casco uit te voeren in CLT (Cross Laminated Timber) wordt een hoogwaardig isolatie gegarandeerd, waardoor de woning meer energie opwekt dan verbruikt, ofwel een NOM-woning (nul-op de-meter).