• archstudio-architect-haarlem-moderne-villa-boseilanden-larenselaan-zwaanshoek-interieur-trap-openhaard-01

  • archstudio-architect-haarlem-moderne-villa-zwaanshoek-interieur-erkerkozijn

  • archstudio-architect-haarlem-moderne-villa-zwaanshoek-interieur-keuken

  • archstudio-architect-haarlem-moderne-villa-boseilanden-larenselaan-zwaanshoek-interieur-keuken-01

Minimalistisch interieur villa Zwaanshoek

PROJECT: Interieur villa aan de Larense Laan
PLAATS: Zwaanshoek
FASE: Gerealiseerd 2008

Het interieur werd bij deze villa door Archstudio ontworpen binnen één integrale opdracht met het exterieur. De eigentijdse aaneenschakeling van ruimtes maakt het dat op de begane grond goed de afmetingen van de villa voelbaar blijven, terwijl er toch intimiteit is door plaatsing van objecten zoals de trap en tussenwanden.

Door een lang venster boven ooghoogte te plaatsen in de keuken is er wel contact naar de straat maar blijft de privacy gewaarborgd. Aan de tuingevel is de gevel maximaal geopend middels schuifpuien. Hierdoor wordt de tuin (ontwerp: Dick Beijer) een verlenging van het woongedeelte.

Door de hele villa ligt een vlakke grijze 2- componenten epoxy-vloer. Voor de wanden en plafond is gekozen voor glad wit stucwerk. De afwerkingen zijn bewust neutraal gekozen om zo de individuele invulling van de opdrachtgever te versterken. Er zijn maar een beperkt aantal afwerkingsmaterialen toegepast wat het gevoel van eenduidigheid versterkt.

Boven de woonkamer is een vide met een in het oog springende betontrap. De treden komen zwevend uit de wand zonder verdere ondersteuning.