kluswoning zuider buiten spaarne haarlem

archstudio-architect-haarlem-zuider-buiten-spaarne-kluswoning-02

archstudio-architect-haarlem-bakenessergracht-zelfbouw

archstudio-architect-haarlem-stockholmstraat-zelfbouw

archstudio-architect-haarlem-zelfbouw-tiny-house-zwemmerslaan-haarlem

archstudio-architect-haarlem-floris-van-adrichemlaan-zelfbouw

archstudio-architect-haarlem-amsterdamsevaart-zelfbouw-klushuis

Zelfbouw en kluswoningen in Haarlem

Zelfbouw en kluswoningen in Haarlem

LOCATIE:Haarlem
STATUS: Ontwerp

De gemeente Haarlem heeft onlangs een platform gelanceerd voor Zelfbouw, Collectief Particulier Opdrachtgeversschap (CPO) en kluswoningen. De uitvoering van de ontwikkelingsstrategie moet resulteren in een gemiddelde jaarlijkse stroom van 20 tot 30 zelfbouw- en kluswoningen via gemeentelijke locaties. Door het bevorderen en faciliteren van particuliere initiatieven moet zelfbouw zich in Haarlem ontwikkelen tot een volwassen ontwikkelwijze, dat bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de stad.

De eerste locatie aan de Bakenessergracht is reeds in de verkoop gegaan. Een tweede object bevindt zich aan het Zuider Buiten Spaarne 84. Dit monumentale pand, opgericht in 1892, was in het verleden een onderdeel van de oude stoombierbrouwerij ‘Het Spaarne’. Volgens het nieuwe Bestemmingsplan is er naast wonen ook werken aan huis, kinderopvang etc. toegestaan. De gemeente wil het vastgoed verkopen als kluswoning.

De derde kavel die na de zomer 2017 in de verkoop gaat komen, is gelegen aan de Stockholmstraat. Op deze locatie is volgens het bestemmingsplan de bouw van 6 tot 8 woningen mogelijk. Hiervoor wordt een bouwgroep gezocht. Daarna volgen projecten aan de Amsterdamse Vaart, Floris van Adrichemlaan en de Zwemmerslaan. Meer informatie is te vinden bij de gemeente.

Archstudio werkt voor Zelfbouw projecten samen met De Zelfbouwmeesters. Deze enthousiaste Haarlemse groep is gespecialiseerd in projecten met zelfbouwers te ontwikkelen en stuurt het proces aan. Het integreren van duurzame oplossingen hoort daar zeker bij. Dus ben je enthousiast over de ontwikkellocaties en zoek je ondersteuning in het ontwerpproces, neem dan contact met ons op.

Meer informatie: www.zelfbouwmeesters.nl | Wouter Peltenburg