Duurzame villa in Heemstede

Duurzame villa in Aerdenhout

Het ontwerp van deze moderne villa in Aerdenhout is een goed voorbeeld van hoe hedendaagse architectuur en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Deze woning is ontworpen met een heldere vormentaal en kubistische volumes, waardoor de woning een strakke en minimalistische uitstraling heeft.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze woning voor een jong gezin zijn de plafondhoge aluminium kozijnen. Deze kozijnen zorgen voor veel daglicht in de woning, waardoor het een prettige en lichte plek is om te verblijven zonder dat er veel energie verbruikt hoeft te worden voor verlichting.

Daarnaast zijn er diverse duurzame elementen geïntegreerd in het ontwerp van de villa. Zo zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst, waardoor de woning zelfvoorzienend is in energie. Ook is er een warmtepomp geïnstalleerd, die zorgt voor een efficiënte verwarming van de woning. Verder is er gebruik gemaakt van tripple glazing, waardoor de woning goed geïsoleerd is en weinig energie verloren gaat.

De woning is voorzien van vloerverwarming, waardoor de woning een aangename temperatuur heeft. Lichte gangen en patio’s verbinden de ruimtes met elkaar, waardoor de woning een open en ruimtelijk gevoel heeft. De overgang tussen binnen en buiten wordt verzacht door de ruime overstekken, waardoor de woning contact maakt met de omringende natuur.